Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag nog niet beantwoord zijn kunt u altijd contact met ons opnemen.

U kunt annuleren of uw afspraak verplaatsen tot 24 uur voor het bezoek. Afspraken die niet 24 uur voor aanvang worden geannuleerd worden voor 50% in rekening gebracht.

In geval van ziekte, koorts, griep, RS virus en ontstekingen. Let ook even op bij een huidafwijking, navelbreuk, hartaandoening en vaataandoeningen. Wacht ook even als een baby geopereerd is.
Maar ook moet je 48 uur wachten na een vaccinatie.

Dit is heel persoonlijk. Probeer een sessie zo te plannen dat je baby geen honger heeft en zo uitgerust mogelijk aan de sessie deel neemt, Stel je baby van tevoren niet te veel bloot aan prikkels. 

Ja onze baby floats zijn 100% veilig. Ze zijn goedgekeurd volgens Europese normen. Op een veilige manier kan jouw baby komen dobberen.

We ontvangen jullie graag 5 minuten voor het geboekte tijdstip. Jullie baby kan rustig even wennen aan de nieuwe omgeving.

Per baby mogen er maximaal 4 personen mee komen. Wij zijn dol op kleine kinderen. De behandeling is privé maar houdt er wel rekening mee dat kleine kinderen een afleidende factor kunnen zijn. Wij adviseren 2 volwassenen per baby voor de rust van de baby.

Wij adviseren om je baby thuis te voeden en dan naar ons te komen zodat de voeding gezakt is voor we met de behandeling beginnen. Een behandeling in de baby spa is namelijk erg intensief. En je baby moet niet hongerig zijn en zo zijn de positieve effecten het grootst.  

Luier, voeding, speeltje of knuffel en een speen. Makkelijke omslagkleren voor na de sessie.

Vanaf 4 weken dat het navel stompje volledig geheeld is tot ongeveer 14 maanden.
De babymassage vanaf 4 weken tot ongeveer kruipleeftijd, dit is ongeveer 8 maanden.

Floaten is erg intensief, en duurt ongeveer 10 tot 30 minuten. Voor een jongere baby zal dit korter kunnen zijn. Zij raken sneller vermoeid. Wij kijken altijd naar de signalen die je baby afgeeft. Het is aan ons en aan de ouders om hierin grenzen te bewaken.

Een babymassage duurt 5 tot 20 minuten. Voor een jonge baby kan dit dus bijvoorbeeld maar 5 minuten zijn. Het kan dus voorkomen dat we niet het hele lijfje kunnen masseren. Er wordt altijd gekeken naar de signalen van de baby wanneer gestopt dient te worden. Het welzijn van de baby staat bij ons voorop!

Graag ontvangen wij jullie 5 minuten voor het geboekte tijdstip zodat we rustig kunnen starten, de baby even kan wennen en we beginnen met een uitleg.
Floaten: Bij aanvang van de behandeling kleedt u de baby uit en krijgt hij/zij een zwemluier aan.
De float wordt samen met u bij het kindje aangebracht. U mag samen met mij uw baby in het badje zetten. Uw baby drijft in schoon gezuiverd warm water zolang hij / zij dit volhoudt.  Het floaten in de baby spa duurt ongeveer 10 tot 30 minuten. Dit is afhankelijk dan hoe de baby reageert. Hydrotherapie is erg intensief. Wij adviseren u wanneer u de baby uit het water dient te halen. De lichaamstaal van de baby is voor ons hierdoor de belangrijkste indicator. We halen de baby samen weer uit bad. De float band wordt afgedaan. Je krijgt een super fijne bad cape om, zodat de baby direct afgedroogd kan worden en het niet koud krijgt. Hierna mag je je baby lekker insmeren met de comfort crème en billenzalf van Karma Mama.
Massage: Als u de babymassage geboekt heeft dan gaan we hier nu mee beginnen. Onder begeleiding van mij, ik doe het voor op onze pop, zo leer ik jou stap voor stap je baby masseren.
Na de massage mag je je baby aankleden en fijn knuffelen.

Foto’s en video’s maken mag. Natuurlijk vinden wij het leuk als je ons tagt in je bericht.

Het is vrij warm in de spa, dus trek laagjes aan.
Als je een massage hebt geboekt, doe sieraden alvast af.